Útmutató a vörösbabák egészségügyi előnyeihez; miért jó a céklát az Ön számára? 7 dolog, amit tudnia kell?

[Total: 0    Average: 0/5]

Beta vulgarisA növény, más néven cékla vagy egyszerűen cékla, egyfajta gyökérzöldség, amely nagy egészségügyi előnyökkel jár.

A cékla az alapvető tápanyagok hatékony forrása. Tele vannak szálas, mangánnal, káliummal és C és B9 vitaminokkal (más néven folsav). Néhány étel széles választékban kínálja a tápanyagokat egy adagban!

Emiatt az evés cukorrépa számos fontos egészségügyi hasznot kínál. Kimutatták, hogy a cékla pozitív hatást gyakorol a vérnyomásra, a véráramlásra és még a fizikai alkalmasságra is.

A cukorrépa hatalmas előnye részben a nagy mennyiségű szervetlen nitrátnak köszönhető.

Bár a cékla nagyszerűen ízletes, ha nyersen evett, pácolt és főtt cékla is lehet. Még cukorrépa leveleket is készíthet, mint a spenót.

Különböző cukorrépák vannak, de a leggyakoribb fajták vörös, sötét lila, fehér, rózsaszín és sárga.

A cukorrépa fogyasztásának tényei

Van valami oka annak, hogy a cukorrépa érzés nélkül érzi magát a súlygyarapodás nélkül: a legtöbb esetben összetételük víz.Tudja, mi a legérdekesebb: a cukorrépa 87% -a víz, 8% szénhidrát és 3% rost. Egy teljes tál cukorrépát égethet, és csak 60 kalóriát fogyaszthat, egy növény, amely mind a rost, mind a fehérje jó forrása; ezek a cukorrépa-fogyasztás tényei, amelyeket ritkán említenek. Ezenkívül a cékla tartalmaz kis mennyiségű omega-3 és omega-6 zsírsavat is.

szénhidrátok

A cukorrépa táplálkozási értékét tekintve jobban meg kell vizsgálnunk a szénhidrátokat. A nyers és főtt cukorrépa szénhidráttartalma 8-10%. A nyers répa szénhidrátok mintegy 70% -a egyszerű cukrok, például glükóz és fruktóz. Ez a szám 80% -ra emelkedik, amikor a cukorrépát forraljuk.

A cukorrépa kiváló módja annak, hogy testét a FODMAP (erjesztett oligoszacharidok, diszacharidok, monoszacharidok és poliolok) néven ismert rövid szénláncú szénhidrátokkal táplálja. Egyes emberekben a szénhidrátok emésztési problémákat okoznak. Ha aggódik a vércukorszintjét illetően, az Ön számára – a cukorrépa a glikémiás index középső tartományában van, 61-es pontszámmal. Ez azt jelenti, hogy nem emelik fel gyorsan a vércukorszintet étkezés után.A szénhidrátok adagonként olyan kicsi, hogy a cukorrépa nem okoz jelentős változásokat a vércukorszintekben.

Cukorrépaszelet

Ajánl  RepaHeel teljes elemzés 2018, krémár, vélemények + fórum, , gyógyszertár, árlista; hol vásárolja meg a felállást?

A cukorrépa kiváló táplálékforrás, és 100 gramm cékla 2-3 gramm cékla rost. Ne feledje, hogy a rost alapvető fontosságú a jó egészség megőrzéséhez. Védi a szervezetet számos betegségtől és rendellenességtől.

Összegzés: A legtöbb szénhidrát cukorrépa egyszerű cukor. A leginkább figyelemre méltó a fruktóz és a glükóz. A cékla sok rostot ad. Egy megjegyzés: A cékla tartalmaz FODMAP néven ismert szenet, ami emésztési problémákat okozhat (ritka esetekben).

Vitaminok és ásványi anyagok a cukorrépában

Több okot keresel, hogy cukorrépát eszel, és vitaminokat és ásványi anyagokat kell szednie a cukorrépáin.

Vas

A szervezetnek szüksége van vasra számos alapvető funkció elvégzésére, például oxigén szállítására a vörösvértestekben.

Kálium

Az elégséges kálium fogyasztása csökkenti a vércukorszintet. A kálium a keringési rendszer egészségére is kiváló.

Folsav (B9-vitamin)

Ez a B-vitamin segít a szövetek kialakulásában. A terhes nőknek különösen nagyobb mennyiségű folsavra van szükségük ahhoz, hogy a növekvő baba megfelelő mennyiségű tápanyagot biztosítson.

C vitamin

Fontos, hogy elegendő mennyiségű C-vitamint biztosítson a szervezetnek. A bőr fontos szerepet játszik a bőr és az immunrendszer megújulásában.

Mangán

Ez a lényeges elem általában a gyümölcsökben, zöldségekben, hüvelyesekben és az egész gabonakészítményekben megtalálható. Szerencsére a cukorrépa gazdag mangánforrás.

Összefoglaló: A cukorrépa számos fontos vitamin és ásványi anyag kiváló forrása, beleértve a káliumot, a mangánt, a C-vitamint és a folsavat.

Cukorrépa összetevők

Számos egészséges élményt élvezhet bizonyos növényi összetevők fogyasztásával. A cukorrépa tartalmaz néhányat a legjobban a tested számára.

betaninban

A betanin az az anyag, amely jellegzetes piros színt ad a cukorrépának. Ez a leggyakoribb pigment a cukorrépában.

Vulgaxanthin

Ez egy sárga vagy narancssárga pigment, amely sárga és vörös céklákban fordul elő.

Szervetlen nitrát cukorrépában

Az emberi fogyasztás után a szervetlen nitrát nitrogén-oxidokká alakulhat át, amely számos fontos funkciót tartalmaz a szervezetben. A cukorrépa mellett számos zöldséges zöldség is bővelkedik.

Összefoglaló: A cukorrépa nagy mennyiségű növényi vegyületet tartalmaz, mint a vulgaraxantin, szervetlen nitrátok és betanin.

Ajánl  EyesCover shocking reviews 2018, fórum, ár, hol vásárolni krém, gyógyszertár, , ceneo, adott esetben.

Mi a helyzet a nitrátokkal a cukorrépában?

A fent említett “szervetlen cukorrépa-nitrát” kifejezés magában foglalja a nitriteket, nitrátokat és nitrogén-oxidokat. A cékla és gyümölcslé gazdag nitrátokban. A táplálékban levő nitrátok mintegy 80-95% -a gyümölcsből és zöldségfélékből származik. Ezek különböznek az étkezési nitritektől, amelyek általában pácolt húsban, élelmiszer-adalékanyagokban, gabonafélékben és sült termékekben találhatók. Tanulmányok kimutatták, hogy a nitritekben és nitrátokban gazdag táplálék jelentős egészségügyi előnyökkel járhat, például csökkentve a vércukorszintet, és ezzel csökkentve a betegség kockázatát. Az étrendi cukorrépa-nitrátok nitrogén-oxidokká, biológiai “hírvivővé” alakulnak. A nitrogén-oxid áthalad az artériák falán, és jeleket küld a külső béléscelláknak, hogy lazítsák őket. Ezeknek az izomsejteknek a relaxációja lehetővé teszi az erek dilatációját, ami csökkentheti a vérnyomást.

Következtetés: A cékla táplálja a szervezetet szervetlen nitrátokkal, amelyek segítik a vérnyomást.

A cukorrépa fogyasztásának egészségügyi előnyei

Az egészséges cukorrépa-összetevők pozitív hatással vannak a szívre és javítják a fizikai állóképességet.

Csökkent vérnyomás

A magas vérnyomást általában “magas vérnyomásnak” nevezik. Ha nem kezelik, a magas vérnyomás károsíthatja a szív és az ereket. A magas vérnyomás a szívbetegségek világméretű kockázati tényezője. Ez vezethet a stroke és a korai halál. A cukorrépa és más gyümölcsök fogyasztása a szervetlen nitrátokban gazdag zöldségekben segít csökkenteni a vérnyomást, ami csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A kutatások azt mutatják, hogy a cukorrépa (vagy cukorrépa-gyümölcslé) csak néhány óra alatt képes 3-10 mm / Hg-ra csökkenteni a vérnyomást.A nitrogén-oxid az erek dilatációját és a relaxációt okozza. Ez csökkenti a vérnyomást.

Cékla és sportteljesítmény

A cékla nitrátot biztosít, ami javítja a teljesítményt a gyakorlat során. A táplálék-nitrátok csökkentik az edzés során felhasznált oxigén mennyiségét, növelik mitokondriumuk és a sejt más olyan részeit, amelyek serkentik a belső szerveket vagy energiát termelnek. A cukorrépa-tartalmú szervetlen nitrátok magas mennyisége befolyásolja az oxigén helyes használatát, növeli az állóképességet és ezáltal javítja a sport teljesítményét.

Összefoglaló: az evés cukorrépa hozzájárul az oxigén hatékonyabb felhasználásához a test sejtjei, jobb állóképesség és fokozott fizikai hatékonyság mellett. A cékla egy fenomenális zöldség, amikor a vérnyomás csökkentésére irányuló kísérletekről van szó. A rendszeres fogyasztás rendszerint hosszú távon megvédi a szívbetegségeket és más betegségeket.

Ajánl  Étkezés helyett étkezési fehérjék. Felülvizsgálat.

Cékla – mellékhatások

A legtöbb ember teste pozitívan reagál a céklátra. Azonban vannak olyan emberek, akik tapasztalják a cukorrépa mellékhatásait. Az egyik leggyakoribb hatás az, hogy a vizelet színe rózsaszín vagy piros színű. Ez az átmeneti mellékhatás teljesen ártalmatlan.

FODMAP

A cukorrépa ismert, hogy FODMAP-okat fruktátumok formájában tartalmaz. Ezek a rövid láncú szénhidrátok, amelyeket baktériumok emésztenek a belekben. A FODMAP egyes emberekben kisebb emésztési problémákat okoz. Azok a személyek, akikre ez a mellékhatás érinti, irritábilis bél szindrómában szenvednek.

oxalátok

A cékla oxalátokat tartalmaz, amelyek a vesekövek képződéséhez vezethetnek a betegségben szenvedő betegeknél. Bizonyos esetekben az oxalát táplálóellenes hatású lehet. Ez azt jelenti, hogy befolyásolja a szervezet mikrotápanyag-felszívódását. A cukorrépában oxalátok találhatók, de a legmagasabb szintet a levélben rögzítik.

Következtetés: A cukorrépát nagyon jól tolerálják a legtöbb ember szervezetei. Azonban a FODMAP és az oxalátok tartalmának köszönhetően egyesek úgy érzik, hogy a fogyasztás káros hatásai vannak.

Cukorrépa iránti kérelmek

A cékla sok tápanyagban gazdag. Tele vannak rostokkal, növényi vegyületekkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A kutatások azt mutatják, hogy a cukorrépa javítja az egészségét. A cukorrépa előnyei egy erősebb szív, nagyobb hatékonyság és alacsony vérnyomás. Ezek az előnyök a szervetlen nitrátok magas szintjének köszönhetőek. A cukorrépa édes ízű, és sok finom ételhez igazítható. Enyhén eszik, vagy elkészítheti őket egy főtt formában.A cukorrépa egészséges táplálékba történő integrálása könnyű és hasznos a szervezet számára!

Kelemen Gréta
About Kelemen Gréta 261 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*