Hírek

Egészséges kerékpározási útmutató | Kezdők útmutatója 5 dolog, amit tudnia kell

Egyszerűségének köszönhetően a kerékpározást gyakran fizikai aktivitásnak választják.Könnyen felidézi az összes korosztályt és hátterű embereket. Mivel 1817-ben elsőként feltalálták és üzembe helyezték. A kerékpár hasznos és sok szerepet – például szórakoztató forrást, edzésformát vagy közlekedési eszközt tartalmaz. Általában az emberek gyerekekként tanulnak, mint gyermekek; egyesek azonban később tanulnak az életben, vagy nem folytatják ezt felnőttként; amikor életkoruk van, a gyakorlatból lemaradnak.Ezeket az embereket a Kezdők Útmutatója értékes információkkal szolgálhat arra, hogy biztonságos és felelősségteljes módon kezdjenek kerékpározni, miközben maximalizálják egészségüket.

Különböző típusú kerékpárok felosztása

A kezdő kerékpárosoknak megfelelő kerékpárra van szükségük. Ennek összhangban kell lennie a kerékpározási képességével és a kerékpározás típusával, amelyet gyakorolni kíván. Számos különböző típusú kerékpár van, amelyek közül néhány gyakoribb a kerékpárok, hegyi kerékpárok és kerékpárosok számára.

  • Úti és turista kerékpárok

Az útkerékpárokat vagy a túrázó kerékpárokat a járdán történő utazáshoz tervezték, meghatározott távolságokra és meghatározott sebességekre.

  • Hegyi kerékpárok

A nehéz terepjárók érdeklődői valószínűleg hegyi kerékpárokat vásárolnak. Ezeket a kerékpárokat úgy tervezték, mint a kicsi, a vastag gumiabroncsok, amelyek jobb vontatást eredményeznek.

  • Trail bike

A kerékpár-kerékpárok hasonlóak a hegyi kerékpárokhoz, de inkább az útvonalakhoz készültek, nem pedig az egyenetlen talajviszonyok miatt. Hasonló típusú kerékpárt, amelyet sima felületeken és kevésbé szétszórt utakon való használatra terveztek, hibrid kerékpárnak nevezik.

Kerékpár kiegészítők

A kényelem az egyik alapvető érték a kerékpárosok számára. Ez a hatékony kerékpározás egyik fontos eleme – és a megfelelő felszerelés vagy felszerelés viselésével segíti. A ruháknak lehetővé kell tenniük a bőr lélegzését, de nem korlátozzák a lovas mozgását. Alkalmasnak kell lennie az időjárási viszonyoknak is.

  • Kerékpár pólók

A rövid ujjú póló a nyári és a hosszú ujjú tél számára egyike a kényelmes öltözködési lehetőségeknek, ha biciklizik.

  • Kerékpáros nadrág

Kerékpár rövidnadrág vagy lábszárvédő (az időjárástól függően) leginkább lehetővé teszi a mozgás teljes szabadságát és csökkenti a kopások számát. Gyakran van puha, párnázott szürke béléssel ellátott lengéscsillapító, amely csökkenti a súrlódást és eltávolítja a verejték nedvességét.

  • Kerékpár zakók

Hideg tél alatt egy megfelelő kerékpár zakó megtartja a testét melegben, miközben megakadályozza a túlmelegedést lovaglás közben. A vízálló kabát ideális az esőben való használatra; tartalmazhat fejfedőt és sisakot. Az is fontos, hogy képes legyen ruhák rétegeit elhelyezni. A rétegek alkalmazása során először olyan anyagot kell elhelyezni, amely leöblíti a nedvességet, hogy a bőrhöz legközelebb eső, majd egy középső szigetelő réteg legyen, majd egy kabátot vagy más védőburkolatot helyezzen szél vagy víz ellen. Teljes vagy részleges kerékpáros kesztyű, a szezontól függően, védi a kezét, míg a sisak elengedhetetlen a fejsérülések megelőzéséhez.

A kerékpározás egészségügyi előnyei

A kardiovaszkuláris rendszer javításának egyik formája a rendszeres kerékpározásnak lehet pozitív hatása. Egyszerű módja a felnőttek és a gyermekek egészségéhez szükséges ajánlott napi dózis elérésének. A kerékpározás segíthet csökkenteni bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Ez magában foglalja, de nem kizárólagosan, a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség és más olyan állapotok kockázatát, amelyek túlsúlyosak vagy elhízással járó vagy súlyosbodnak. Emellett a kerékpározás előnyökkel jár a súlycsökkenés, az izmok erősítése (különösen az alsó test) és az ízületi fájdalom megelőzése szempontjából.Mivel sokan úgy gondolják, hogy a fizikai aktivitás pihenés és kellemes élmény, ez is segít a stressz enyhítésében.

  • Biztonság a kerékpáron

A teljes test elhelyezésének és döntésének előregyártása, a súlya a kerékpár két kerekén nyugszik, nyilvánvalóan kisebb vagy súlyos sérüléseket okozhat, ha gondatlanságba kerül és felborul. A sérülés megakadályozása a megfelelő elővigyázatossággal a vezetés előtt és közben. Az önvédelem a megfelelő típusú ruházat viselését jelenti a láthatóság biztosítása és a közlekedési szabályok betartása érdekében.

  • Kerékpáros felszerelés

A berendezés kiválasztásakor figyelembe kell venni a biztonságot és a kényelmet. A sisakoknak biztonsági okokból meg kell felelniük a CPSC szabványoknak, és megfelelően illeszkedniük kell a kerékpáros fejéhez. A ruhák legyenek világosak vagy kellően világosak legyenek a kerékpáros láthatóságának maximalizálása érdekében; fényvisszaverő elemekkel kell rendelkezniük szembetűnő területeken.Maga a kerékpár elég gyakran és jó műszaki állapotban kell karbantartani.Tartalmaznia kell a gumiabroncsokra vagy egyéb szembetűnő helyekre vonatkozó tükröződést is. Mielőtt kerékpározna először, a kerékpárosnak meg kell értenie a közlekedési szabályokat, beleértve a kézi jelek használatát is, amelyek segíthetnek a többi járműnek a szándékaikról való figyelmeztetésében. A biztonság mindig azt jelenti, hogy tisztában kell lenni az autókkal, a gyalogosokkal és az egyéb kerékpárosokkal az út mentén, és nem váratlanul váratlanul. Fontos a forgalom-kompatibilis vezetés is, valamint annak biztosítása, hogy a vezetők világosan láthassák a kerékpárosokat.

Kerékpározás

A kerékpár karbantartása az alkatrészek rendszeres ellenőrzését, tisztítását és cseréjét igényli.Ellenőrizze a kerékpárt, mielőtt elkezdené az első menetét. Tehát kezdjen ellenőrizni a gumiabroncsokat, hogy megbizonyosodjon róla, hogy megfelelően fel vannak töltve és sértetlenek, és végezze el a szükséges kiigazításokat vagy cseréket. A vezetés előtt ellenőrizze a féket. Ha nem működnek megfelelően, előfordulhat, hogy ki kell igazítani őket, amit a kerékpárhoz mellékelt műszaki utasítások szerint végezhet, vagy ezt szakképzett kerékpártechnikus végezheti el.Nézd meg a láncot és a fogaskereket.Tisztítsa meg és megfelelően kenje meg őket – de ne tágítsa őket túl. A kerékpár csavarjai ne legyenek túl szorosak vagy túl lazaek, mivel ez károsíthatja a járművet, vagy akár károsíthatja a felszerelését lovaglás közben.

A motiváció fenntartása kerékpározás közben

Ha elkezdte a kerékpározást edzésként, az iskolai vagy munkahelyi ingázás eszközeként, vagy edzőként, biztos lehet benne, hogy vannak olyan pillanatok, amikor kevésbé motiváltak a nyereghez jutni. Ha valami szórakoztató és kellemes, akkor a legtöbb ember könnyebb meggyőzni őket arról, hogy ez a tevékenységre szükség van – szívesebben folytatják azt. Eközben néhány ember, aki egyedül gyakorolja, nem olyan, amire kellemes vagy vicces. Ebben az esetben a barátok meghívása a napi kirándulásokon való részvételhez segíthet fenntartani motivációját a ciklusban – éppúgy, ahogyan a már rendszeresen járó emberekhez való csatlakozás segíthet.

Az új útvonalak keresése és a különböző útvonalakon való vezetés segíthet a motiváció magas szintjének fenntartásában.Szintén hasznos a napló, minden héten vagy havonta eljutott kilométerek számának nyilvántartása. Ez ösztönzi a további célok meghatározását. A munkahelyi és a munkahelyi kerékpározás motiválása is egyszerű és triviális lehet: tartalmazhat egy grafikont a megtakarított összeg … az általunk használt üzemanyagról és a gépkocsi mechanikai javításairól használt.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük