Egészséges étkezés az iskolában – 19 dolog, amit tudnia kell

[Total:    Average: /5]

Az egészséges táplálkozás az iskolában egyre nehezebbé válik, mint valaha, mivel a rendelkezésre álló lehetőségek közül több a magas cukortartalmú. De egy kis tervezéssel meggyőződhet arról, hogy gyermekeik is egészségesen étkeznek az iskolában.Az iskolai ebédek már régóta ismertek ártatlanságukról, és a legrosszabb esetben egy vicc. Az iskolai ebédek nem tudják biztosítani a megfelelő táplálkozás hiányát, mivel sok szülő arra ösztönözte a gyermekeiket, hogy már előre csomagolt házi készítésű ételeiket is elküldjék iskolába.De ez egy újabb kihívás: hogyan készíthetsz egészséges, ízletes, szívós ebédet csomagolt formában, amelyet a gyerekek nagyon szeretnek?

Az iskolai ebédek nem mindig voltak elérhetők. A közoktatás kezdetekor a gyerekeket gyakran hazaküldték ebédre, ahol az anyukák finom, kiegyensúlyozott ünnepet készítettek otthon (nos, nos, talán túl vagyok).De egy bizonyos ponton, az általános lakosság növekedésével és a lakások és az iskolák közötti távolság növekedésével egyre kevésbé praktikus, ha naponta egy órára hazaküldték a gyermekeket. Ezért az iskolai vacsorát. Mindazonáltal még mindig biztos lehet abban, hogy a baba ebédidőben tápláló és kiegyensúlyozott ételt kap.Íme néhány módja annak, hogy az ételt a lehető legjobb módon készítsük el, függetlenül attól, hogy kényelmesen csomagoljuk-e az otthonunkat vagy rendeljük-e a vendéglátóipari cégtől:

Az egészséges táplálkozás előnyei

Az egészséges táplálkozás, amely gazdag gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű termékekben és alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, segít csökkenteni a szívbetegségek kockázatát a vérnyomás-egyensúly és a koleszterinszint fenntartásában.

Segít a csontok és a fogak fejlesztésében és megerősítésében is. Segít fenntartani a megfelelő súlyt, aktivitást és koncentrációt az iskolában, javítva a hangulatot és az általános mentális egészséget. Az egészséges táplálkozás számos előnyét elhalasztják, így nehéz számunkra az egészséges táplálkozási szokásainkhoz való ragaszkodás. De vannak olyan hatások, amelyeket gyorsan látni fog.

Betegségmegelőzés

Az egészséges táplálkozás megóvja számos krónikus és halálos betegség kockázatát, mint például a cukorbetegség, a szívbetegség, az oszteoporózis és az elhízás.Az egészséges táplálkozás az iskolában, amikor a szülők nem tudják betartatni a gyermek bölcs étrendi döntéseit, a gyermek általános étrendének lényeges eleme.

Az agyműködés javítása

Ami sokkal fontosabb a gyermekeknél, mint az agyuk egészségét, az, hogy a gyermek agya tovább fejlődik és új információkat kap. Az éhes agy nem működik optimálisan.Az iskolai tesztek jó eredményei és jó eredményei érdekében az agyuknak megfelelő üzemanyag szükséges. Az egyensúlyi étkezések, amelyek nem okoznak nagy ugrást vagy cseppet a vércukorszintben, nélkülözhetetlenek a koncentrációhoz és a kognitív funkcióhoz.

Ebben a cikkben (angol nyelven közzétéve) olvashatsz a túlzott cukorfogyasztás káros hatásairól. Annak érdekében, hogy a gyerekek mindent megtegyenek az iskolában, fontos, hogy táplálékosan fogyasztanak, ami elősegíti a jó általános egészséget. Az egészséges iskolai ételek fontos részét képezik ennek a kirakósnek.

Nagyobb önbizalom

Az egészséges táplálkozás automatikusan jobban és biztonságosabbá teszi Önt. Kevesebb súlyt kap és fogy. A jó étkezési szokások erősítése a karakterfejlesztés évek során előnyökkel jár a jövőben.A gyermekek örömmel és jobb önbecsüléssel fognak fejlődni, ha egészségesek maradnak és egészséges táplálkozást hajthatnak végre korai életkoruktól, testük egészségesebb lesz, és az önbecsülés és az önbecsülés növekedni fog, ami létfontosságú a gyermekek életében serdülőknél.

Több energia

Az önképet tovább fokozza a megfelelő érzés. Egy aktívabb, energikusabb életmódot tudsz vezetni, mert egyszerűen csak erõs lesz erre.Bár sok gyermek nem igényel extra energiát az iskolában, az egészséges táplálkozás egész nap délután energiát kölcsönöz nekik, és lehetővé teszi, hogy ebéd után koncentráljanak.

Rejtett előny

Az egészséges táplálkozás egy része meglepetést okozhat. Egészséges fogakat, kevesebb ráncot, kevesebb stresszt, jobb hangulatot, kevesebb ételkínálatot és kisebb ételeket fognak látni az ételek esetében.Az alábbiakban néhány cikk angolul ebben a témában:

 • 10 egészséges táplálkozás előnyei
 • a kiegyensúlyozott étrend előnyei
 • 6 ok, hogy enni egészségesen
 • a jó táplálkozás egészségügyi előnyei
 • az egészséges táplálkozás előnyei
 • az egészséges táplálkozás előnyei
 • 9 az egészséges táplálkozás rejtett előnyei

Miközben a felnőttek jobban megértik az egészséges ételek fogyasztásának előnyeit, a fiatalabb gyermekek gyakran nem tudnak semmit az egészséges táplálkozásról. Kétségtelenül kihívás, hogy meggyőzze a nyolcéveseket, hogy a cukor vagy a feldolgozott ételek helyett zöldségeket válasszanak, kevésbé ráncos vagy egészségesebb fogakat kísértenek.A felnőttek például az egészséges táplálkozás példái lehetnek gyermekeik számára azáltal, hogy otthoni egészséges étkezési szokásokat hoznak létre, amelyeket az iskolában a gyermekek fenntarthatnak.

Egészséges táplálkozás a gyermekek számára

Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk a gyermekeid jövőjéhez, segít nekik egészséges étkezési szokásokat építeni.De könnyebb azt mondani, mint csinálni.

“Minden szülő azt szeretné, hogy gyermekeik egészséges táplálékkal rendelkezzenek, de sajnos egyesek elutasítják a gyermekeiket, amikor egészséges étrendet próbálnak végrehajtani. Amikor elmondja a gyermeke számára, hogy az egyetlen desszertes étel, hogy először zöldbabot eszik, azt mondja hogy a zöldbab kellemetlen áldozatot igényel valami finom ételre, másrészt, amikor elmondja gyermekeiknek az étkezés előnyeit, hogy a tej képes erős csontjait, vagy hogy a sárgarépa segíthet nekik látni a sötétben, akkor nagyobb eséllyel fognak felhozni egy tájékozott fogyasztót, aki egészséges étrendi döntéseket hoz, figyeljen arra, hogy gyermeke igyekszik egészségesen enni, és nem az ő esetleges ellenszenve, még ha csak egy brokkoli szárat is felveszi, mutasd meg neki, milyen lenyűgözött, hogy a testét jól vigyázol és látszólag vigyázol az agyad és az izmok erősítésére, ezzel növelve az esélyét arra, hogy hamarabb többet eszel magának.– állítja a SeedlingsGroup Bronwyn társalapítója, Becker Charlton Ph. D.

Az egészséges táplálkozás kihívásai a gyermekek számára

Az egyik dolog az étkezési szokások fegyelmezése – de mi van a gyermekeiddel?A szülői szerepvállalás önmagában kihívás, és nem könnyű a gyermekek egészsége.Ezek csak néhány kihívás, amikor szembe lehet nézni az egészséges táplálkozás a gyermekek számára:

 • A gyerekek válogatósak és gyakran elmosódottak;
 • Meg tudja szabályozni, hogy a gyerekek otthon fogyasztanak, de nem tudják, mit eszik otthon, pártokban, táborokban vagy az osztályteremben kívüli tevékenységekben;
 • a legtöbb gyermeket erősen befolyásolja társaik, nagyobb hangsúlyt fektetve arra, ami hűvösebb, mint az egészséges;
 • a gyermekek, különösen a tizenévesek, azt akarja, amit nem szabad;

Nem tudod ellenőrizni a gyermekeinek mindent, de vannak olyan módszerek, amelyek ellensúlyozhatják a chAsami által okozott tényezőket.

A gyermekeket kis felnőttként kezeljük

Az egészséges élet alapjainak megteremtésekor kerülje a merev, rugalmatlan szabályokat. Ez csak bosszantó lesz a gyermekeinek, és találnak módot enni arra, amit akarnak; csak a háta mögött fogják csinálni.Ha tudják, hogy gyermekeik ételt vagy házi ételt fogyasztanak, ne akadályozzák meg őket abban, hogy bizonyos élelmiszert eszik. Ehelyett ösztönözni kell őket arra, hogy a lehető legtöbbet élvezzék az élelmiszer-választásukból.Ez teszi őket felnőttnek és felelősnek a megfelelő választáshoz. Természetesen a chAsami kísérteties lesz, de ez a felnőttekre is vonatkozik.

Engedje meg őket, hogy vegyenek részt a táplálkozási folyamatban

A gyerekek értékesnek és fontosnak érzik magukat, ha valamihez hozzájárulhatnak. Kérje meg őket, hogy egészséges ételeket főzzenek veletek, készítsenek ebédet, és válasszanak egészséges ételeket a boltban. .Ha az otthoni egészséges étrend megvalósításának részét képezik, akkor az ételt is jobban elégedettek lesznek.Az egyik kulcsa a gyerekeknek a konyhába való bevonása, hogy ízletes finomságokat készítsen: itt egy ötlet egy finom és egészséges reggeli – egy sárgarépa sütemény (gyors kenyér, angol nyelvű weboldal) által javasolt Amy egészséges sütés.

Legyen példakép

Ahhoz, hogy támogassa gyermekeit, be kell bizonyítania a saját elkötelezettségét az egészséges táplálkozáshoz. Ha elmondod nekik, hogy nem szénsavas italt inni, mert ártalmas az egészségükre, és azt látják, hogy másnap koka-kolát isznak, sértődnek meg, és valószínűleg könyörögnek, ebből.Ha jó étkezési szokásokat mutat be, a gyerekek lelkesen követik majd.Íme néhány cikk a témáról (források angolul):

 • egészséges táplálkozás: a jó étkezési szokásokra vonatkozó stratégiák a gyermekek számára;
 • egészséges táplálkozási szokások a gyermeke számára;
 • hogyan lehet fenntartani az egészséges étrendet az iskolában (tinédzserek);
 • hogyan lehetne javítani az iskolai ebédet?
 • 10 módja annak, hogy a gyermekek egészséges ételeket kívánjanak fogyasztani;
 • ösztönözze a gyerekeket egészséges étel fogyasztására

Egészséges iskolai ebéd gyerekeknek

Ha iskolába szeretné küldeni gyermekeit egy egészséges, csomagolt vacsorával, cserélje ki gyakran az ételeket, hogy frissek és izgalmasak legyenek, így a gyermek nem éri el ízlését.Ha Ön egy forgalmas szülő, akkor maximalizálja az idejét, ha több dolgot össze szeretne főzni, és osztja őket egykamrás Tupperware tartályokba. Reggel, mindannyian (vagy a gyermeke) meg kell tennie, hogy vigyél magaddal.Tekintse meg ezeket a forrásokat egészséges ötletekért az iskolai ebédünkért (angol oldalak):

 • visszatérnek az iskolába – ötletek egy gyerek ebédre;
 • 100 nap valódi étel;
 • Egészséges iskolai ebéd receptek: kreatív vacsora a szülőknek, akiknek még több ideje van;
 • egészséges ebédek és rágcsálnivalók az iskolában

Egészséges iskolai ételek

Ha úgy érzed, inspiráltad, és az egészséges ebédhez hozzávalókat szeretnél elküldeni az iskolába, kezdd el az alapvető ételeket alapként; ez az, amit fel tudsz tenni, és néhány óra alatt tárolódik a gyermeke reggeli dobozában. Minden lehet a tésztából a rizs kéménybe, a kiváló minőségű kolbászokhoz, amelyek mindegyike hideg vagy szobahőmérsékleten fogyasztható.

Adjunk hozzá fűszereket, szárított gyümölcsöt vagy salátaöntést, hogy az étel ízét adja. Ha nem kívánja korlátozni magát a hideg ételhez, vásároljon kisgyermeket egy kis termoszból. A termoszok sok órára melegen tartják az ételt. A termosz használatával több lehetőség nyílik – a barna rizs, a bab és a leves is meleg marad. Egyszerűen tegye az edényt a mikrohullámú sütőbe reggel, és hagyja egy kicsit hosszabb ideig, mint akkor, ha azonnal megette.Ezután vegye be az élelmiszert a termoszba, és győződjön meg róla, hogy szorosan zárva van. Az egyik kedvenc ételem a lencse leves, amely megfelelő mennyiségű tápláló fehérjét és zöldséget tartalmaz; serkentik a baba és felmelegítik őt a hidegebb hónapokban. Íme néhány további információ az egészséges táplálkozás ötleteiről az iskolában (angol nyelvű oldalak) :.

 • praktikus ötletek az iskolai ebédhez (coldhot): gyakorlati ötletek száraz iskolai ételekre;
 • egészséges táplálkozás – iskolai ebédek: milyen összetevők egészséges iskolai ebédekbe kerülnek;
 • 41 gyors és egyszerű iskolai étkezés: az édesburgonya tacosta a sült rizsre, ez a lista mindent tartalmaz;
 • 50 egészséges, egyszerű ötlet az ebédhez az iskolában: kreatív ötletek az iskolában az ebédnek, amit az anyád készített;
 • eszközök az egészséges iskolai ebédek csomagolásához: gyors és hatékony ebédek elkészítéséhez

Egészséges iskolai ebéd gyerekeknek

Egészséges iskolai étkezés a gyermekek számára alapvető fontosságú a jólétért és a sikerért. Ha feladod az ebédet, vagy zsíros vagy édes ebédet eszelsz, nem érzed jól magad. Valószínűleg úgy érzed, hogy délután két órakor fekszel az asztalodon és aludsz a nap végéig.Ugyanez vonatkozik a gyermekekre is, akik nem fogyasztanak egészségesen. Az ebédidő a napközben van, délután pedig óvatosnak és energikusnak kell lenniük.Biztosítani kell, hogy a megfelelő vacsora legyen itt. Íme néhány cikk a gyermekek egészséges ebédjének lényegéről (angol nyelvű anyagok): …

 • A fiatalok elmélete – az iskolai ebédek fontossága: olvassa el a Harding Senior High School példáját;
 • miért fontos az egészséges iskolai étkezés: az Egyesült Államok mezőgazdasági miniszterének cikke;
 • 5 ok, miért kell gondoskodnod az iskolád ételeiről;
 • miért olyan fontos az ebéd?
 • Hogyan befolyásolja az iskolai ebéd minősége a hallgatói teljesítményt?
 • az ebéd étkezésének fontosságát

Egészséges iskolai ételek

A snackeket sokkal könnyebb összetételre készíteni, mint a teljes étkezést, különösen manapság. Az Ön helyi élelmiszerboltja valószínűleg rendelkezik előzetesen vágott gyümölcsökkel és zöldségekkel ellátott részleggel, amelyek ideálisak erre.A szőlő, a sárgarépa, a szeletelt uborka, az apróra vágott görögdinnye és az apróra vágott ananász jó példa az egészséges falatozásra. Egy kicsit telítettséghez csomagoljon egy adag dió vajat aprított almával.

Bár úgy tűnhet, hogy az ellentmondás az intuíció, próbálja megtartani távol az osztálytól … snack. A zseton, a perecet és a cookie-k nem járulnak hozzá a gyermekeinek. A legtöbb ilyen termék tele van cukorral, kukoricával és finomított lisztekkel és olajokkal. Ha tényleg csomagtartó ételeket kell vásárolnia, válassza azokat, akik kevesebb cukrot, zsírt és más kifinomult összetevőket használnak.Ha sikerül elkülöníteni a gyermekeket a feldolgozott élelmiszerekről, amikor fiatalabbak, természetesen megtanulják és értékelik a friss, alacsonyan édesített, feldolgozatlan ételek, például a gyümölcsök és zöldségek ízét. A legfontosabb, hogy az életük korai szakaszában a gyermekek megismerjék őket intelligens táplálkozási lehetőségekkel, mielőtt saját étrendjüket választanák. Fontos tudni, hogy milyen típusú snack áll rendelkezésre a gyermeke számára az iskolában az automatákban és az iskolai boltokban. És itt van néhány egészséges iskolai snack (a cikkek angol nyelven) :.

 • egészséges ételek: példa az egészséges ételekről;
 • útmutató a bölcs desszerteknek az iskolába;
 • 85 snack ötlet gyerekeknek (és felnőtteknek): ez a cikk tele van olyan gyümölcsökkel és zöldségekkel, amelyek nagyszerűek a nagyételhez;

Ötletek az egészséges iskolai ebédre

Ez nem könnyű. Mint szülő, akkor irányíthatod, amit felszedsz az ebéddobozba, de lehet, hogy nincs időd ebédelni minden reggel. Legyünk őszinték, sokkal könnyebb a gyereke számára néhány zlotyt vásárolni magának. Kísértés lehet.Miközben magánszemélyként nem tudsz mit mondani arról, hogy milyen iskolai ebédekről van szó, akkor részt vehetsz abban, hogy ösztönözzük az iskolákat arra, hogy egészséges iskolai ebédprogramot hajtsanak végre a gyermekek számára.Íme néhány más módszer, amiről a szülők tudhatnak erről, és részt vehetnek az egészséges táplálkozásban gyermeküknek:

 • megtudja, milyen élelmiszerek állnak rendelkezésre a gyermek iskolájában
 • ebédelni az iskolában a gyermekeiddel
 • csatlakozzon egy olyan bizottsághoz, amely dönt a gyermekek egészségéről és jólétéről az iskolában
 • Kérdezze meg az iskolát az iskolai ebédek változásairól.
 • javasoljuk, hogy segítsen megszervezni a kóstoló teszteket

Egy olyan szervezet, amely megpróbál különbséget tenni, az Élelmiszeripari Corps, egy olyan amerikai nemzeti kezdeményezés, amely egészséges élelmiszereket biztosít a gyermekek és az iskolák számára. Ők iskolába járnak, tanítják a gyerekeiket, hogyan kell enni és az iskolai kerteket üzemelni. A diákok, akikkel dolgoztak, több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak, és kisebb eséllyel túlsúlyosak voltak, mint más gyerekek. Az alábbiakban további információt talál az egészséges táplálékról az iskolában (a cikkek angol nyelven).

 • egészséges iskolai étkezés: hogyan segíthetsz?
 • A fenntartható élelmiszerek 10 legfontosabb tippje az iskolában;
 • Bronz táskaés az iskolai ebéd: mi az egészségesebb?
 • 10 módja az egészséges táplálkozás elősegítésére;
 • a táplálkozási viselkedés a gyermekek számára: az élelmiszerek tápértékének fontossága az iskolákban

Az iskolai étkezdék egészségesek?

Az iskolai ebédek hosszú utat tettek át. Az iskolai étkezdék ma az opciók szélesebb körét kínálják, mint az elmúlt évtizedekben.Ezek az Egyesült Államok közelmúltbeli szövetségi követelményei az iskolai ebédek számára:

 • biztosítania kell a napi fehérje- és vitamin-követelmények legalább egyharmadát;
 • a zsírtartalom nem haladhatja meg a gyermek napi zsírszükségletének 30% -át;
 • az adag méreteit hozzá kell igazítani a korosztályhoz, hogy a gyermekek tudják, mennyit kell enni étkezés közben;
 • alacsony a nátrium- és a finomított szénhidrátok;
 • tartalmaznia kell az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket.

Másrészt egyes iskolák felfedezik, hogy ezek az egészségesebb ételek nem eszik, mert a gyerekek nem találják ízletesnek. Az egészséges étkezés az ebédben és hogyan néz ki? Miközben az iskolai ebédek egészségesebbek és egészségesebbek, nem feltétlenül … esznek.Az iskolai étkezés következő lépése annak biztosítása, hogy az egészséges iskolai étel jó ízű legyen. Íme néhány cikk ebben a témában (anyagok angolul): …

 • egészséges ételek, egészséges tanulók;
 • Miért gyűlölik a diákok az iskolai ebédet?
 • az iskolában az ebéd még egészségesebb;
 • miért fontos az iskola?
 • iskolai ételek – kérdések és válaszok: Gyakran feltett kérdések az iskolai ételekről: Az Egészségügyi Ellenőrző Központok által gyakran felmerülő kérdések és válaszok.

Helyileg fellépve kommunikálhat iskolatanácsával, és kifejezheti aggodalmát a diákok táplálkozásával kapcsolatban. Bár a legtöbb iskolának meg kell felelnie a nemzeti vagy nemzeti szabványoknak, sok iskola választja az olcsóbb, de kevésbé tápláló étrendet. Akár gyermekei egy privát vagy állami iskolába járnak, pénzük segít az alapítvány finanszírozásában, és jogában áll aggodalmukat fejezni az élelmiszerminőséggel és az egészséges táplálkozási lehetőségekkel kapcsolatban.

Egészséges étkezés az iskolákban

Az Egyesült Államokban már számos lépést tettek az egészséges táplálkozás ösztönzésére az iskolákban. Kezdeményezés.Menjünkamelyet Obama hivatali idején hoztak létre, az iskolai étkezdékben a táplálkozás szövetségi normáit emelte. De még mindig sok a tennivaló. A gyermekeket a táplálkozásban és az egészséges táplálkozásban kell nevelni, és az általuk adott élelmiszereknek be kell illeszkedniük ahhoz, amit tanulnak. Más hatékony stratégiák az egészséges étkezési szokások megvalósításához az iskolákban: …

 • iskolai kertek;
 • a szülői részvétel;
 • receptek főzéshez otthon;
 • a személyzet bevonása;
 • a tanuló részvétele;

Az ebédszüneteknek nem kell rémálomnak lenniük a gyerekeknek, és az iskolai ebédeknek nem kell lelkesedniük.A fejlődés korában mindannyian tisztában kell lennünk azzal, hogy a társadalomban a gyerekek milyenek az iskolában. Íme néhány további információ erről a témáról (a cikkek angol nyelven): …

 • az iskola napja már egészségesebb – a Toolkit
 • iskolai étkezés: iskolai lehetőségek;
 • Az iskolák lehetőségei: megvalósítható lehetőségek;
 • Élelmiszer-lehetőségek és erőforrások: tanácsadás a szülőknek és lehetőségek az egészséges táplálkozás alapjainak megvalósításához.

További információforrások

 • egészséges iskolák: a kampány irányelveiMenjünkamelyet az Egyesült Államokban vezetett be Obama hivatali ideje alatt;
 • egészséges táplálkozás: az Európai Egészségügyi Iskolák (SHE) útmutatója;
 • A + Eats: Egészséges útmutató az iskolai szabadságból való visszatéréshez;
 • az egészséges étkezési szokások előnyei;
 • 5 ok, amiért minden iskolai étkezésnek egészségesnek kell lennie.
About Kelemen Gréta 373 Articles
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*